Proseminář z matematických metod fyziky

materiály k přednášce

NOFY002

prof. RNDr. Pavel Krtouš, Ph.D.

RNDr. Robert Švarc, Ph.D.

ZS 2021: 0/2 Z

Anotace:

Proseminář je určen pro studenty prvního ročníku fyziky. Jedná se o doplňkovou přednášku zaměřenou na metody matematické fyziky a jejich využití v úvodním kurzu fyziky.

Konání prosemináře:

Proseminář byl rozvržen v pondělí ve 14:00 v posluchárně T1 a v úterý v 9:00 v posluchárně N1.

Úterní paralelka byla zaznamenávána a záznam je k dispozici na této stránce.

Požadavky pro zápočet:

Zápočet je udělován za

Dotazník je k dispozici v SISu. Po zalogování do SISu zvolte položku "Studijní mezivýsledky" a pak vyberte předmět NOFY002. Otevře se vám seznam otázek s krátkou legendou.

Po vyplnění dotazníku se s několikadenní prodlevou na konci seznamu objeví i záznam o vaší účasti a při splnění podmínky vám bude udělen zápočet.

Odpovědi na ostatní otázky budou sloužit jako zpětná vazba pro přednášející. Vyplnění dotazníku pomůže vylepšit přednášku pro vaše následníky.

Vaše odpovědi nejsou pro přednášející anonymní, nebudou však individuálně zveřejňovány. Věcný obsah vašich odpovědí nebude mít vliv na udělení zápočtu.

V případě nejasností či nesrovnalostí, prosím kontaktujte přednášejícího na adrese Pavel.Krtous@utf.mff.cuni.cz.

Úvodní kurz matematických metod fyziky

Proseminář navazuje na Úvodní kurz matematických metod fyziky, který se konal 23. a 24. 10. 2021.

K dispozici jsou záznamy kurzu z roku 2020:

Záznamy přednášek:

Ke stažení:

Alternativně je možné si přednášky stáhnout. Pro stáhnutí mp4 souboru může být potřeba vyžádat uložení obsahu linku – většinou přístupné po kliknutí pravou myší a výběru položky "Uložit odkaz jako ..." v nabízeném menu.

Přednáška Lineární algebra 1 a Dodatek: Fibonacciho posloupnost obsahují i materiál, který se stihl pouze na pondělní verzi přednášky, ale nestihl se na úterní. Dodatek: Fibonacciho posloupnost tvoří samostantný příklad na použití funkcí matic a není klíčový pro další výklad.